Hvad er du god til som leder?

af | sep 23, 2013 | Ledelse, Uldall Consult

Kære leder

Hvor ofte overvejer du egentligt, hvad du er særligt god til som leder? Hvor god er du til at fortælle gode historier om dig selv og ”sælge” dine kompetencer til din chef, medarbejdere, kolleger, samarbejdspartnere?

Nedtoner du dine egne kompetencer?

Jeg spørger, fordi jeg gang på gang oplever ledere til ledercoaching, der har glemt eller nedtonet deres egne kompetencer og derfor kan have svært ved at se skoven for bare træer.

Ved at blive mindet om eller komme i tanke om deres styrker, tidligere erfaringer eller værktøjerne i deres lederskab, får de det overblik, der skal til for at gå ud og gøre ledelse igen og sælge sig selv som leder.

Hvad vil du arbejde videre med som leder?

Jeg har selv lige været på en lignende rejse i forbindelse med lanceringen af min nye hjemmeside, blog og nyhedsbrev.

”Du skal skrive, hvad du er særligt god til og hvad din specielle niche er!”, gav min webmaster mig som opgave. Og sikke en masse tænkearbejde, hun satte mig i gang med. Både dybt frustrerende og – viser det sig nu – ganske sundt. For når jeg nu gerne vil skille mig ud og være præcis på, hvad jeg kan tilbyde mine kunder, skal jeg jo vide det selv!

Min konsulentrejse

Opgaven tog mig på en rejse gennem mine år som konsulent og coach: De første år som organisationskonsulent i Århus Amts Uddannelsesafdeling, hvor jeg fik lov til at prøve mange kompetencer af: Lige fra åbne kurser i MUS, Appreciative Inquiry, Ansættelsessamtaler til konsulentarbejde med konflikter, omstruktureringer og lederudvikling.

Dernæst til Ny-Skanderborg kommune som intern coach og organisationskonsulent hvor jeg især fik erfaringer med at fusionere gamle kulturer til nye.

Og sidst til de sidste 6 år som selvstændig, hvor jeg har udviklet mine egne kurser i  bl.a. Tydelig kommunikation, MUS og SMTTE, undervist på DOL, faciliteret forandringsprocesser og konflikter i organisationer og coachet flere hundrede ledere.

Både-og

Så ud af denne brede palette af kompetencer, skal jeg udvælge min særlige niche! Kan jeg det? Jeg elsker jo variationen i mit arbejde – fra individuel ledercoaching , over udvikling af teams til større organisationsudviklingsopgaver. Hvilket min nye hjemmeside i øvrigt også afspejler.

Så måske skal min niche netop være et både-og fremfor et enten-eller? Både effektiv lederudvikling, som du kan læse mere om her, og effektiv organisationsudvikling, som du kan læse mere om her.

Er du klædt på til din rejse?

Eller kunne du bruge noget sparring, feedback og hjælp til dit ledelsesoverblik? Så har jeg coachet mere end 900 ledere og chefer gennem de sidste 14 år til at blive bedre ledere i praksis.

Læs mere her, hvis du vil se hvad et coachforløb kan give dig.

I næste uge skriver jeg mere om de tre intelligenser, der kan give dig succes som leder.

14% rabat på konsulentopgaver i din organisation

Er din organisation også under udvikling? Så fejrer jeg min nye hjemmeside og mine 14 år med både-og. Til og med oktober få du 14% rabat på nye konsulentopgaver i din organisation, der bestilles til udførelse i perioden januar 2014 til og med juni 2014.

Eksempelvis:

Så skynd dig hvis du vil have fordel af det gode tilbud. Send mig en mail på lena@uldallconsult.dk eller ring på 21759080, så laver vi en aftale.

Vil du hjælpe mig, vil jeg være meget taknemmelig hvis du vil videresende tilbuddet til en du kender eller dele det på Facebook Google+ LinkedIn.

God ledelseslyst,
Lena Uldall

P.s. Vil du modtage mails med tanker og inspiration til bedre ledelse i praksis, kan du tilmelde dig her.

 • Velkommen til Uldall Consults blog

  Her på min blog deler jeg 16 års erfaringer fra samtaler med ledere og chefer i offentlige og private virksomheder. Samtaler, der har hjulpet dem til at blive bedre ledere i praksis.

  Så hvis du især er optaget af dit personlige lederskab, din kommunikation som leder og hvordan du udøver god personaleledelse, kunne denne blog måske være noget for dig.

  Jeg blogger også om den viden, jeg har om udvikling af relationer og kultur i organisationer, gode råd om effektive processer, værktøjer og den nyeste viden indenfor organisationsudvikling.

  Jeg håber du vil få glæde af de gode ideer og inspiration til, hvad du selv kan gøre for at udvikle dit lederskab og din virksomhed.

  God læselyst. Og del gerne dine kommentarer og erfaringer under indlæggene.

  Lena Uldall